Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Delimo jih na:

NARAVNE, to so (juta, svila, sisal, bombaž, volna, konoplja, lan)

UMETNE, to so (poliamidne, poliprepilenske, poliesterske)

Po kemični sestavi pa organske in anorganske. Poznamo še dve osnovni skupini in to so preproge in preprogaste talne obloge. Poizkusili bomo opisati prav slednje – preprogaste talne obloge in njihova specifikacije, da z njimi pokrijemo talno površino od stene do stene.

Poznamo enostavno prosto polaganje in bolj prepoznavno krojenje in lepljenje po celotni površini na podlago – estrih. Pod prosto polaganje se smatra, da se preproga prikroji na določeno velikost prostora, katero so položi na tla in prilepi z dvostranskim lepilnim trakom. Sam postopek za nas polagalce ni najboljša rešitev, saj se pri čiščenju, predvsem mokrem zelo rada guba in tako nastane možnost večjega krčenja in gubanja. Nam ljubši način je lepljenje po celotni površini s čimer preprečimo prej naštete težave (krčenje in gubanje) ter omogočimo lažje – enostavneje mokro čiščenje s pomočjo profesionalnih pripomočkov sesalcev. Opozoriti pa vas moramo, da če se preprogasta talna obloga lepi na parket, ladijski pod ali iverico nam je mokro čiščenje onemogočeno.

Poznamo iglane in tafting tekstilne talne obloge.

Podjetje PARKETING kot dobavitelj in polagalec tekstilnih talnih oblog vam v našem salonu predstavlja naslednje dobavitelje:

AXMINSTERCARPETS Axminster Carpets je proizvajalec volnenih, talnih oblog. To je tovarna od koder izhaja tehnologija izdelave ”axminster”, ki je sinonim za najbolj cenjene tkane tepihe:

več podatkov najdete na: www.axminstercarpets.co.uk

VORWERK tovarna Vorwerk je vodilni evropski proizvajalec na trgu tekstilnih talnih oblog srednjega in višjega cenovnega razreda. Izdeluje visokokvalitetne talne obloge v rolah in ploščah z izjemno paleto barv in dizajnov, ki osvajajo številne prestižne nagrade:

več podatkov najdete na: www.vorwerk-carpet.com

BURMATEX je proizvajalec tekstilnih talnih oblog v ploščah. Sem spadajo plošče iz velurja (strukturiranega) bukleja, ter iglane plošče:

več podatkov najdete na: www.burmatex.co.uk

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*
*