fbpx

Zunanji leseni podi – lesene terase

Dobava, izvedba in vzdrževanje zunanjih lesenih podov.

Zunanji leseni podi so namenjeni našemu zunanjemu bivalnemu okolju za katerega si prizadevamo vse več pomena, kajti zaradi vsesplošnega pomanjkanja prostega časa si želimo kar najbolje urediti naš zunanji prostor – kotiček za sproščanje, prijetno preživljanje časa z našimi najdražjimi. Želimo, da bi zaradi preobremenjenosti namenili teh nekaj prostih trenutkov na lastni terasi.

lesena terasa

ZUNANJI LESENI PODI – TERASE kateri bi naj bili primerni za naše vrtove, balkone ali prostor ob bazenu in bi omogočili prijeten stik in občutek z naravo ter domačnost, bodo omenjeni v nadaljevanju. Iz teh razlogov je povpraševanje v stalnem porastu.

Ponudba je vedno večja, tako se v veliki večini na tržišču pojavlja najbolj znani macesnov izdelan predvsem iz sibirskega macesna, ki je odporen navkljub zunanjim vplivom. K splošni macesnovi prepoznavnosti se dodaja oz. povečuje povpraševanje po masivnih zunanjih podih iz eksotičnih vrst lesov. BANKIRAI, IPE-LAPACHO , TEAK, BOR, termično obdelan JESEN in še bi jih lahko nekaj našli. Nekaterih prednosti in pomanjkljivosti se bomo lotili v katerem drugem članku.

lesena terasa parketing maribor

BANKIRAI je rjavkaste barve s pridihom rdečkaste in rumenimi odtenki. Tako kot vsi lesovi tudi on sčasoma posivi. Njegova domovina je Indonezija, Vietnam in Malezija. Življenjsko dobo ima do 25 let. Gostota lesa je od 900 do 1200 kg na kubični meter.


TEAK je svetlo rjave barve, njegov cenovni razred sodi višje, življenjska doba do 50 let, ima izjemne lastnosti po odpornosti in trpežnosti , zato ga med drugim uporabljajo tudi v navtiki. Kupci tudi povprašujejo po tej vrsti lesa (TEAK) za talno oblogo v stanovanju in parketarji mu posvečamo veliko vrednost, kakovost in življenjsko dobo v naših domovih.

leseni zunanji pod

VZDRŽEVANJE

Naštete vrste lesa – TERASE je potrebno negovati oz. po potrebi dodatno zaščititi. Zelo pomembno se nam zdi, da pri prodajalcu (kateri bi naj bil strokovno usposobljen /seznanjen z znanjem ponujene terase) dobite pravilno ponujeno informacijo o kvaliteti ter kaj se dogaja zaradi vremenskih vplivov na področju spreminjanja barve lesa in njegovo obstojnostjo ter kako podaljšamo z ustreznimi premazi njegovo življenjsko dobo, estetski videz, kakor tudi kakovost.