fbpx

Troslojne kmečke deske

Troslojni parket je najpogosteje pripravljen za polaganje brez uporabe lepila. 

Sestava in sloji

Troslojni (trislojni) parket je sestavljen iz nosilnega, veznega in zgornjega plemenitega lesa. Kot četrti sloj je mišljena lakirana ali oljena površina.

gotovi-parket-bukev-rustic-300x217
parketing d.o.o. – parketi, laminati in ostale talne obloge

Nosilni sloj

je spodnji del parketa (hrbtna stran) katera zagotavlja prostorsko in dimenzijsko stabilnost in omogoča dober oprijem lepila na podlago-estrih. Običajno je to smreka oziroma les iglavcev saj vsebuje smolo in znanstveniki pravijo, da je odporen proti vlagi. Trg pa nudi tudi lesonit ter panelo ali vezano ploščo.

Vezni sloj

je lepilo in zatem prečno položene običajno smrekove letvice kot sredinski sloj.

Plemeniti sloj

to je plemenit les katerega si izberemo za pogled in je lahko lakiran ali oljen v nekaterih primeri pa samo dokončno brušen in daje možnost končne obdelave na terenu in potrebi naročnika.

Končni sloj gotovega parketa

Končni sloj je sedemkratno lakiran ali oljen izgled in daje parketu zaščito in estetski videz. Z končnim slojem ga zaščitimo pred obrabo, praskami, pohodnostjo in delno pred udarci. Ta povečuje odpornost in trdnost zaradi temperaturnih razlik in lajša čiščenje in vzdrževanje.

V našem salonu podjetja PARKETING vam predstavimo troslojni parket z različnimi končnimi obdelavami kot so: lakiran, oljen, ščetkan, skoblan, beljen in barvan.