fbpx

Tekstilne talne obloge

Občutek udobja in topline

Tekstilne talne obloge

Tako kot vsaka talna obloga ima tudi tekstil svoje prednosti. Prva in seveda najbolj očitna prednost tekstilne talne obloge je občutek mehkobe in topline, poleg tega tekstilne obloge služijo kot odličen zvočni in toplotni izolator. Dobro je vedeti, da je tekstil primeren za tla s talnim gretjem in so na voljo v rolah različne širine ali ploščicah 50×50. 

Pri nas lahko dobite tudi volnene tekstilne talne obloge! Cena tekstilnih oblog je v veliki meri odvisna od materiala iz katerega je narejena talna obloga, podlage in načina tkanja

Uporaba tekstilnih talnih oblog

Najpogosteje lahko tekstilne talne obloge srečamo v pisarnah in poslovnih prostorih (tapisoni), pri čemer se te po tehničnih lastnostih malo razlikujejo od tistih za domače namene (itisoni). V domovih tekstilne talne obloge najpogosteje uporabljajo v spalnicah, saj niso primerne za vlažne prostore (razen če je to posebej označeno) ali prostore, ki so izpostavljeni umazaniji. Velikokrat naletimo na tekstil tudi v otroških sobah, saj je igra na mehkih tleh bolj varna, prijetna in udobna. 

Kljub temu, da so tekstilne talne obloge manj odporne ali izpostavljene različnim dejavnikom kot preostale obloge, so relativno obstojne, njihova menjava pa je izjemno preprosta. Tudi prepričanje, da povzročajo alergije so napačna.

Krajši vpogled v našo ponudbo

Pišite nam

Z veseljem vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.